Outlander PHEV puhelimen ääni ei kuulu kaiuttimista

Liittynyt
3 Heinäkuu 2018
Tykkäykset
0
#3
Outlander pehv vm. 2013. Olen vaihtanut bl moduulin, ei auttanut, puhelin ääni ei kuulu kaiuttista. Muuten puhelimesta soitettu musiikki/radio äänet kuuluu.
 
Liittynyt
3 Heinäkuu 2018
Tykkäykset
0
#7
Kyllä, kokeiltu On monella puhelimilla. Kaikilla toimii, vaan kaiuttimesta Ei kuulu soittavan ääntä. Soittaja kuulee autosta puheen, eli mikrofoni toimii. Ei tämä niin kovasti elämää hankaloita, mutta saisihan tuo toimia. Mitsu korjaamon työnjohtaja tuli näyttämään kuinka puhelin kytketään autoon. Vaan Eipä onnistunutkaan (ääni kaiuttimesta puuttui). Epäili bt. moduulin olevan rikki. Olen hankkinut käytetyn moduulin, eikä vaiva poistunut silläkään. Moduulin Olen resetoinut, Ei korjaannu.
Siksi kaipailisin ehdotuksia vian löytämiseksi.
 

Basbarduu

V GSR & A163
Club Member
Moderaattori
Liittynyt
31 Maaliskuu 2009
Tykkäykset
232
#8

Kokeileppa vaihtaa ääni toisen puolen kajariin tuolta piilovalikosta. Vaihda siis valikosta LHD->RHD. Olen nyt liikkeellä ASX:llä enkä voi kattoa tarkkaa polkua omasta autosta.
 
Liittynyt
3 Heinäkuu 2018
Tykkäykset
0
#9
Huoltovalikosta en tiedä minkä valinnan alta kaiutin valinta löytyy? Täältä Olen resetoinnut bl. modulin kun uudessa oli tuntematon koodi. Sain Sen alkuperäiseen 1212 moduli lähti toimimaan. "vika" On sama molemmilla Moduleilla, eli asetuksissa tai jossain?
 

Zuikkis

Active Member
Club Member
Kaupallinen Ilmoittaja
Liittynyt
15 Lokakuu 2017
Tykkäykset
69
#11
Ei muuten kuulu Sitä puhe ohjausääntäkään.
Siis sitä naisääntä joka kyselee joutavia kun painaa ratista puheohjauksen nappia? Kyllähän tuo nyt pitäisi kuulua, ei ainakaan bluetoothiin liity mitenkään.

Ettei olisi koko kajari mykkä? Kuuluuko musiikit joka kaiuttimesta?

Vakionahan nuo bluetooth-äänet ja kait tuo puheohjausäänikin kuuluu pelkästään oikealta edestä, eli yhden kajarin mykistyminen riittäisi äänien häviämiseen.
 
Liittynyt
3 Heinäkuu 2018
Tykkäykset
0
#12
Nyt löytyi jotakin. Huoltvalikon kautta - speakershek testillä oikeanpuolen RF kaiuttimesta Ei kuulu ulina, siis Se kaiutin josta Se nais ääni pitäis kuulua.
Eli Taitaa olla kaiutin vika. Radion käytössä En kyllä ole huomannut mitään vikaa, En kyllä ole tarkasti asiaa tutkinutkaan.
Huomenna kaiutinta tutkimaan.
 
Liittynyt
3 Heinäkuu 2018
Tykkäykset
0
#13
Tutkittu, kaiutin On ehjä, kokeiltu vielä toisella kaiuttimella, Ei kuulu radion ääntäkään.
Kun tietäisi radion johdotuksesta mitkä ovat kaiuttimille lähtevät johdot, vois kokeilla lähteekö radiosta ko. kaiuttimelle signaalia?
Onko jollakin tämmöinen tieto?
 
Liittynyt
3 Heinäkuu 2018
Tykkäykset
0
#14
Löysin Netistä pinnikartan, kytkin radiolta kaiuttimelle uudet johdot, nyt kaiutin toimii Ja naisäänikin kuuluu. Eli johto On poikki, olisiko kellään arviota mistä On mahdollisesti poikki ?
?
 

Petoi

New Member
Liittynyt
3 Heinäkuu 2018
Tykkäykset
0
#16
Löytyi, oikealla jalkatilassa Pistokkeet useita kappaleita, yhteen tulee radiosta kaiutinjohdot, sitten käy jossain lenkillä Ja tulee viereiseen pistokkeeseen siitä sitten oveen. Katkos On lenkissä kahden pistokkeen välissä. Tein juottamalla oikaisun eli Poistin ko. lenkin. Johan alkoi kuulumaan, mutta ei hyvin, taas kaiutinta tutkimaan ja huono oli. Vaihdoin toisen kaiuttimen, nyt pelittää.
Vika ollut koko ajan minkä olen auton omistanut. Radio toimii hyvin, olen aina luullut autossa olevan vain huonot stereot.
Kiitoksia kaikille osallistuneille.
 
Liittynyt
3 Heinäkuu 2018
Tykkäykset
0
#17
Ps. Uusi laittamani kaiutin on jonkun verran erilainen, siitä kuuluu pienellä äänen voimakkudella kovemmin. Balanssi säädöllä saa kyllä korvattua.
Alkuperäinen kaiutin oli 2 ohm. Tämä asentamani 4 ohm.
Eli taitaa joutua tilaamaan alkuperäisen kaiuttimen.
Sattuiskohan jollakin olemaan sellainen myytävissä.
Täällä olis bt. moduuli joutavana.
 
Liittynyt
15 Heinäkuu 2019
Tykkäykset
7
#18
Hmm, kaiutin ei yleensä mitenkään mene huonoksi, puhekela voi palaa kovalla luukutuksella mykäksi tai pätkii ja särisee. Tuo johto lenkki joka ohitettu hieman mietityttää, olisko siellä kuitenkin jotain olennaista kun ei mitään turhia lenkkejäkään sinne laitella?
 
Liittynyt
3 Heinäkuu 2018
Tykkäykset
0
#19
Joo kela oli mustunut osalta kierroksia. Ja sen lenkin oikaisu kans mietityttää, mutta mitään en vielä ole virheitä havainnut. Kun olisi kaavio mistä voisi katsoa mikä lenkki se on. Arvelen sen olevan vai pistokkeesta toiseen. Se pistoke mistä on oveen lähtevät johdot, ovat selkeästi paksummat. Niissä ohuemmissa johdoissa on joku katkos, ja loppui kiinnostunut kun alkoi toimimaan. Kumma juttu kun 4 ohm. kaiutin niin se kuuluu ikäänkuin kovemmin. Kun voluumia nostaa sellaiseen normaalia kuuntelua hiukan kovemmalle ero häviää.
 
Ylös Bottom