Pajero 2.5td latausongelma

herraihme

New Member
Liittynyt
7 Elokuu 2014
Hieman uusi tuttavuus tuo mitsu kun vastikkään sellainen tuli rymyautoksi hankittuna. Turbo sökö yms remppaa tiedossa mutta laturi vie järjen.

ai niin vm on 93 joten lienee gen2?

Onhelma lyhyesti:
- Virrat päällä latausvalo palaa
- auton käydessä latausvalo ei pala
- autossa uusi laturi
- ei lataa ei sitten tippaakaan
- sulakkeet ehjät
- laturin + navasta löytyy akun jännite, 2johtimisesta liittimesta 12v ja toisesta 12v kun virrat päällä.
- niin ja auton käydessä laturi vielä pyöriikin
- 2 kpl tuliterät akut ( ladattuna täyteen)

järjellä ajateltanua koska latausvalo palaa virrat päällä ja sammuu kun auto käynnistyy niin käämiltä pitäisi tulla jännite eli laturi lataa... mutta navalle se ei vain päädy?? akutr eivät purkaannu itsestään joten vuotoja ei ole joka viestisi ettei dioditkaan olisi palaneet??? jos joku suomentaisi muiten tuo oikein pitäsii toimia?
 
Vs: Pajero 2.5td latausongelma

No onko sulla siinä keksinnössä minkälainen laturin remmi? Jos on tarvikeremmi niin eihän se tahdo oikein ladata. KErran oli yhdessä pajerossa vastaava ongelma ja mietin että mikä per***le tässä on .. No sitten jostain luin että näissä pitää käyttää ihan pajeron orggis remmiä jonka saa mitsulta ostettua. No ostin sitten uuden orggis remmin ja laitoin paikalleen jo alkoi pukkaamaan virtaa niinkun pitää. Tämä siis vain yksi mahdollinen syy, voi olla jokin muukin ongelma.
 
Vs: Pajero 2.5td latausongelma

Hmm... laturiremmin voisin uskoa syyksi jos se luistaisi. Tai edes lataisi osittain mutta ei. Enkä usko että edes japsit ovat kyllin fiksuja keksimään laturin joka tunnistaa pyörittääkö sitä merkkiliikkeestä ostettu vai kopioremmi. Eli siis laturi pyörii eikä remmi luista eikä lataa edes vähänkään. Ihan kuin hiiliä tai säädintä ei olisi paikallaan. Mutta miksi sitten latausvalo sammuu???
 
Vs: Pajero 2.5td latausongelma

kyllä se voi olla laturiki sökö vaikkon uurenkarhia,on kokemusta.tuo remmi ei vaikuta,samallai ne pyörii jos on oikia.
 
Vs: Pajero 2.5td latausongelma

Mulla meni L200:sta alle vuoden vanha laturi juuri samalla tavalla sököksi. Latausvalo tosiaan sammuu mutta ei silti lataa. Laitoin yleismittarin kiinni sytkäriin ja huomasin että joskus lataa melkein 14v mutta useimmiten ei yhtään. Uus laturi on jo odottamassa... Kunhan jaksais vaihtaa.
 
Vs: Pajero 2.5td latausongelma

Pystyy toki jos löytää vian. Jos on latauskäämi poikki niin sitten ei varmaankaan onnistu. Lataussäädin hiilineen löytyy varaosana erikseenkin ja on suht helppo vaihtaa.
 
Vs: Pajero 2.5td latausongelma

säärinpaketti jotai 40.vanhakoppases oli jotain eroo jottei sopinu.vie se takas jos siinä takuuta on.
 
Vs: Pajero 2.5td latausongelma

Jaha, ongelma poistui uudella laturilla. Paikallisella varaosa myyjällä oli kätevästi jäänyt käsiin yksi laturi jossa alipainepumppu kiinni. Moi melkein diodisillan ja säätimet hinnalla joten ei huvittanut ruveta räpeltää.

Ps. Ei sen laturin vaihto nyt niin iso homma ollu mitä tääl on kerrottu.
 
Vs: Pajero 2.5td latausongelma

No nyt meni taas laturi sököksi. Alle vuoden vanha Motonetin laturi, niinkuin edellinenkin. Sekin oli alle vuoden vanha. Onko joku löytänyt jonkun tyyppivian näistä 90-luvun L200:sista mikä polttaa latureita? Mistä kannattaisi lähteä hakemaan perussyytä jatkuville rikkoutumisille?
 
Vs: Pajero 2.5td latausongelma

tuntuu olevan vain mitsujen ropleema.vie takas ja pirä puhuttelu ja vaari uus,tiämmä takuu o.liekö näis harakiriis osat nii huonoja jottei kestä.
 
Vs: Pajero 2.5td latausongelma

Täytyy kai sitten vaan käydä koko sähköjärjestelmä läpi, maadotuskohdat, liittimet jne. Myös "särisevä" hehku täytyy korjata. Siinä on jo kaikki liittimet tarkastettu ja putsattu. Toivottavasti ei särise enää... Ei voi olla niin että kolme laturia menee ja kaikki hajoavat 11kk ikäisinä.
 
Takaisin
Ylös Bottom