Pajero V6 laturi simahti? ?

korbimotors

Manuaali 3.0 V6 24valve -95 pätkä
Liittynyt
20 Elokuu 2008
Sijainti
Salla
Joo potilaana 3.0 V6 24valve pajero. Laturi vaihdettu viime kesänä ja sen jälkeen ajettu max. 1000km. Tänään syttyi yhtäkkiä ihan normi ajossa latausvalo. Mittasin akusta niin näytti 12.4V kun auto oli sammuksissa. Kun laittoi käyntiin niin 11.9V. Näytti akusta latausjännitettä eli ei lataa mitään. Otin laturin irti ja mittasin johdon päistä niin siihen akusta tulevaan paksumpaa johtoon niin näytti sen mitä akulta mitattunakin ja sitten mittasin sen pistokkeen mikä menee laturille (2 Johtoa) molempiin tuli sama kuin siihen paksuun johtoonkin. No kai se meni tuo uusi laturi sitten rikki vai olisko ajatuksia muilla?
 
Vs: Pajero V6 laturi simahti? ?

Siltä kuulostais että olis laturi moro..
 
Vs: Pajero V6 laturi simahti? ?

mites tuossa bensa pajessa on toteutettu tuo laturin hihnan kiristys? onkohan se tuossa laturin vieressä olevalla rullalla jotenkin toteutettu?? Eli jos siitä rullan päästä aukaiseen sen mutterin niin siinä rullassa löysää joku "jousi" tms..??
 
Vs: Pajero V6 laturi simahti? ?

Jos se tuhat kilsaa sitten vaihdettu oli tarvikelaturi, niin ei ole mikään ihmekkään. Itellä meni kans aika pienillä kilsoilla vähän ajettu vaihtolaturi. Tais se kyllä just vissiin sen takuuajan kestää..
 
Vs: Pajero V6 laturi simahti? ?

Kuvassa sportti Pajeron 24v 3l kone, laturin ja kampiakselinhihnapyörän välissä kiristin rulla, kiristinrullasta keskimutteri löysälle ja alakautta kiristetään hihnaa. Vastaavanlainen systeemi kuin ohjaustehostimen hihnan kiristys.
 

Liitetiedostot

  • WP_20150914_002.jpg
    WP_20150914_002.jpg
    195.3 KB · Lukukerrat 270
Vs: Pajero V6 laturi simahti? ?

Pandalle kiitokset selvennyksestä. Jotain tämmöstä kiristys systeemiä itsekin ajattelin.
Niin ja tuosta laturista, varmaan joku tarvikemalli kun hintakin oli ollut nippanappa 200€. Takuuseen kuitenkin laittoivat uuden tulemaan ilman että tarvi edes tuota vanhaa ensin lähettää sinne. Nykyään nuissa halvemmissakin on 2.v takuuta niin jos esim. Reilu 100€ saat kunnostetun laturin jossa 2vuoden takuu niin ei tartte kahta kertaa miettiä ostaako sen vai sitten 400€ boschin laturin jossa 5.v takuu. Saa samaan hintaan 4 halpis laturia ja niissä jokaisessa se 2.v takuuta niin aletaan olemaan jo siinä vaiheessa pajeron elinkaarta että taitaa seuraavaksi pettää jo joku muu paikka kuin laturi kori loppuu laturin ympäriltä
 
Vs: Pajero V6 laturi simahti? ?

Juu siinä on vaan se että kun soittelee kaverille että tuoppas laturi 70km päästä ja kun sitten vihdoin sen saa ja sitä laturia vaihtelee ABC:n pihalla tiepalvelun sedän työkaluilla vesisateessa, niin se antaa sen vivahteen myös tuohon toiseen näkökulmaan. ;)

nimim. kokemuksella
 
Vs: Pajero V6 laturi simahti? ?

Viime viikolla tosiaan sain uuden laturin takuuseen ja varaosa myyjällä ei löytynyt hyllystä sen merkeistä laturia ikä tuossa oli aikaisemmin (elstock) niin se laittoi tulemaan valeon laturin. En tiedä onko tuokaan merkkinä sen kummempi kuin edellinen laturi. Asennukseen meni max 13min. Eli ei paha rasti todellakaan vaihtaa uusi laturi tuollaiseen bensa myllyyn. Mittasin varuiksi vielä lataustehonki niin 14.5V näytti kun oli kaikki virtalähteet päällä.
 
Vs: Pajero V6 laturi simahti? ?

Niin noi halvimmat "Kaukoidän" laturit on kyllä aivan nou nou. Merkkejä on vaikka kuinka; Silver,Balck Diamond,Borus,yms. Niitten laatu on aivan luokatonta eli ei kannata nähdä vaivaa laittaa. Valeo ,Hitatci,mitshubisi, Iskar, Delco- Remy: nämä on ok.
 
Takaisin
Ylös Bottom