SM-liiga 08-09

miikka

New Member
Liittynyt
1 Joulukuu 2003
Elättelen toiveita että löytyisi lätkästä kiinnostuneita tältäkin forumilta.

Aloitan lyhyesti mahdollisimman vähän provosoiden :p Tätä tullaan näkemään tällä kaudella ja paljon :palvo

kiben_byyri.jpg
 
Vs: SM-liiga 08-09

Ihmeitä pitää tapahtua jos ei Kärppäsiä näy finaalissa ;D
 
Vs: SM-liiga 08-09

Tällä kaudella ei Oulussa juhlita kiekon takia. Syy on hyvin yksinkertainen, juokkueesta vaihtui yli puolet ja käytännösti katsoen ykkös- ja kakkosketjut lähti muutamaa poikkeusta lukuunottamatta muille mailla. Plus Matti Alatalo ei ole voittava valmentaja. Tippuu kärkinelikosta viimeisenä

IFK:lla on kova noste päällä, mutta ei riitä kultaan, ainakaan tällä kaudella. Jalosen tulo oli loistava asia, mutta ei hänkään ihmeisiin pysty. Plus maalivahti-tilanne on kysymysmerkki. Pronssia tai neljäs.

Pronssipeli on aina pienoinen kolikonheitto kisa...

Jokereilla on taas perinteinen tyyli, rahaa joukkueeseen. Menestys riippuu kokonaan siitä saako tällä(kään) kaudella rahalla joukkuetta? Yksilöt kantaa nejän sakkiin. Jos uusi valmennus saa nosteen ja tekemisen meiningin päälle, niin finaalissa ollaan. 1-4.

Sitten oman kylän pojat, eli JYP. Vahvisti kesän aikana heikointa osa-aluettaan roimasti, eli puolustustaan. Hyökkäys hieman kärsi, mutta joukkueen runko pysyi kasassa. Jo viime kaudella nähtiin, että tekemisen meininkiä löytyy koko organisaatiosta. Mutta vielä ei joukkueen kokemus kanna kultaan asti. Finaalipaikka on mahdollinen, mutta epäilen vahvasti. Pari joukkuetta on vielä liian vahvoja Jypille. Pronssia tai neljäs, kuten jo yllä mainitsin, arpapeliä...

Hyvät Espoolaiset, alkakaahan kaivaa ilkumislakanoita esiin, tekstit tyyliin: "Lällää stadilaiset, oltiin teitä parempia!". Sillä Espoossa juhlitaan tällä kaudella kultaa. Syyt; Juokkue ei kärsinyt kesän markkinoilla paljoa, muuta kärkipelaaja lähti, mutta nekin saatiin paikattua pätevillä kavereilla. Viime vuoden playoffit pelatttiin puolikuntoisella joukkueella, n.kolmasosa runkopelaajista oli saikulla. Nyt jätkät terveinä, niin piste. Ja liigan parhaimpiin lukeutuva valmennus.

Muista joukkueista huomiota: (kaikkia en vielä komentoi, kun tietoa ja kiinostusta liian vähän, katsellaan kauden edessä lissää...)

Tappara, viime kauden pronssimitalisti heikentyi liikaa alakerrasta. Kaksi ekaa pakkiparia lähti, tilalle tulijat ei samaa tasoa. Mika Lehdon huippupäivät ohi. Valmennus kokematon. Säälit kutsuu.

Ilves, kauden musta hevonen. Potentiaalia löytyy, löytyykö uskoa? Ehkä vähän liian tasapaksu joukkue? 6-8

Kalpa vahvistui kovasti kesän aikana, mutta nojaa liikaa yhteen ketjuun ja mitä tekee Järvinen maalin suulla, lyö itsensä läpi kunnolla vai totutteleen vielä liigaan ja täyteen kauteen. Sääleihin.

Lukko vahvistui eniten valmennuksessa, nyt joukkue saa pelata kuten kyvyt antavat myöten. Kolme vahvaa tasaista kenttää, mutta ei tähtiä, tämän takia sijoitan Lukon sijoille 5-6.

Pelicans menetti paljon Niemen mukana. Joukkue ei vaihtunut juuri ollenkaan, mutta edelleen samaa harmaata perusmassaa. Terävin kärki puuttuu. Tasaisuus vie kahdeksan joukkoon.

Liigan jumbo löytyy Porista. Ässien materiaali liian kapea. Ylijäämä liigajyriä löytyy, junnuja löytyy. Mutta ei löydy sylkeää ykkösmaalivahtia, molemmat pitkäaikaisia kakkosia muissa joukkueissa. Ei löydy kuin kaksi selkeää tähteä ja pistenikkaria.
JA ennen kaikkea, MITÄ Alpo Suhonen oikein TEKEE siellä penkin takana? Alpon pelikirja vanhentui jo 90-luvun alussa.
 
Vs: SM-liiga 08-09

Kyllä mä olen "miikkan" kans samaa mieltä. Pääkaupunki seudulla ei ole kuin yksi ainoa jääkiekkojoukkue ja se pelaa ainoassa oikeassa jäähallissa. Ei missään limuliiterissä tai opelluolassa.

Ja tätäkin varmasti nähdään lisää. ;D
 
Vs: SM-liiga 08-09

Mutta onko koko sarjan historiassa kukaan aloittanu näin komeeesti nollapelejä kuin kärpät

kärpät - saipa 7-0
kalpa - kärpät 4- 0

Varmaan Matti Alatalolla uus ennätys ;D
 
Vs: SM-liiga 08-09

mitsumikko sanoi
Mutta onko koko sarjan historiassa kukaan aloittanu näin komeeesti nollapelejä kuin kärpät

kärpät - saipa 7-0
kalpa - kärpät 4- 0

Varmaan Matti Alatalolla uus ennätys ;D

No siinähän se jo nähtiin, KalPa vie tällä kaudella ;D ;D
 
Vs: SM-liiga 08-09

Blues menee keväällä loppuun asti :peukku

Sympatiat KalPalle ja Lukolle

ja ekstrana

mieluummin IFK ku Jokerit
mieluummin Ilves ku Tappara
 
Vs: SM-liiga 08-09

Kärpät–Blues 3–2 (1-0, 1-2, 1-0)

Ja tästä alkaa bluessin alamäki ;D
 
Vs: SM-liiga 08-09

J. Puhakka sanoi
Kärpät–Blues 3–2 (1-0, 1-2, 1-0)

Ja tästä alkaa bluessin alamäki ;D

Miltäs näyttää tämä lista Bluesin loukkaantuneista pelaajista:

nimi poissa 08-09 status jengin sisällä
Stefan Öhman 3 vk 5. 1+6=7 1-2 ketjun sena
Petri Kokko 3 vk 1. 0+0=0 1. pakkiparin pakki
Erkki Rajamäki 2 vk 5. 3+1=4 1-2 ketjun laituri + joukkueen tärkein henkinen hahmo
Miika Huczkowski 1 vk 7. 0+1=1 jengin paras puolustava puolustaja
Santeri Heiskanen 1 vk 0. 0+0=0 2. pakkiparista + varakapteeni + henkinen hahmo

Tämän päivän peliin saatiin juuri loukkaantuneista Jari Tolsa niin sit lähti Huzzer. Sit vielä ulkomaalaisten rotaatio tähän päälle eli joka pelistä poissa joko Keller/Eaves/Clarke/Brückler. Mut kausi on vast alkanu, kyl lisää jätkii tippuu taas ens viikol!

Voittoputki katkesi Jokerit -pelissä, kun Rajamäki ja Öhman olivat loukkaantuneina (tehokkain kenttä hajosi) ja alamäki varmasti jatkuu jos on sama tahti loukkaantumisten kanssa. Ei varmaan voi enää vetää yhtä hyvällä munkilla junnu-jengillä kuten viime keväänä... Tämänkaltainen tilanne näkyisi jokaisen kärkijengin esityksissä :-X

Halusin tämän tilityksen vain tuoda muidenkin silmiin, kun harva varmaan kuitenkaan perehtyy toisten jengien kokoonpanoihin niin antaumuksella. Itsehän aktiivisesti päivitän jokaisen liigajengin kokoonpanoja ja sisäisiä pistepörssejä koneellani. Pitää se aika saada jossain kulumaan kun ei paikan päälle matseihin pääse ;D
 
Vs: SM-liiga 08-09

KaeVuRi sanoi
Miltäs näyttää tämä lista Bluesin loukkaantuneista pelaajista:

nimi poissa 08-09 status jengin sisällä
Stefan Öhman 3 vk 5. 1+6=7 1-2 ketjun sena
Petri Kokko 3 vk 1. 0+0=0 1. pakkiparin pakki
Erkki Rajamäki 2 vk 5. 3+1=4 1-2 ketjun laituri + joukkueen tärkein henkinen hahmo
Miika Huczkowski 1 vk 7. 0+1=1 jengin paras puolustava puolustaja
Santeri Heiskanen 1 vk 0. 0+0=0 2. pakkiparista + varakapteeni + henkinen hahmo

Ei passaa hiirten rymistellä ja olla Än Hoo Ällää jos eivät kestä menoa ;D Nooh.. lisää vaan statsii kun aika koittaa :peukku

Ko. Peliä katsomattomana, tuntemattoman sankarin sanonta eräältä jääkiekko palstalta:

Olipa pitkästä aikaa mukava olla hallilla. Hieno kuutio, kylmää olutta, mukavaa seuraa ja aivan paskaa peliä. En tajua miten tuolla pelillä pystyi voittamaan edes totaalisen siipirikkoista Bluesia. Kiekko kyllä pomppi tänään Kärpille sikäli, että jos Blues olisi käyttänyt paikkansa samalla prosentilla, niin kuokkaan olisi tullut jotain 7-8 maalia.

Kärppien ylivoima, huhhuh. Pelotti aina kun Blues sai jäähyn, että milloin ne tekee alivoimaosuman. Kärppien yoivoima oli sikäli mukavaa katsottavaa, että suorastaan kuuli kuinka sammal kasvoi kiekkoon. Sen verran vähän se liikkui. Joku sitä kiekkoa mailassaan makuutti kulmauksessa ja ihmetteli miksei se mene maaliin. Varmaan viallinen kiekko, palautettava tehtaalle. Muutama hieno kiekonsisäänvienti tosi oli. Hauska jättökuvio keskialueella.

Bluesilla oli ilmeisesti toinen kiekko käytössään omassa ylivoimassaan, kun kiekko liikkui ihan mallikkaasti. Ihan namupaikoille ei Blueskaan päässyt. Sen verran hyvin Kärppäneliö piti maalinedustan kiinni.

Pelin alku oli ihan mallikas, 14s ja se vaikeaniminen Bluespakki sai taklaajan selkäänsä. Ihme ettei siitä tullut jäähyä. Tosin noissa paikoissa olisi syytä pitää pelaajien sijoittuminen mielessään. Se oli varma paikka että jyrä tulee päälle. Toivottavasti ei käynyt pahemmin. Aivotärähdys ainakin. Siitä minuutti ja Kärpät tekee maalin. Muutenkin jatkettiin ihan mukavalla otteella. Laidat paukkui vähän molempien toimesta asenteissa oli pelaamisen makua.

Toinen erä taas oli niin karmeaa katsottavaa, että harmittelin kun paikat oli niin kaukana huiskanheiluttajista. Niillä oli sentään kuviot kunnossa ja harjoiteltuna. Nyhräystä siellä, täällä ja vähän tuollakin. Harhasyöttöjä, hienoja syöttöjä vastustajille ja ovelia ohjauksia vastustajalle. Parhaimmillaan Kärpät sai varmaan kaksi syöttöä peräkkäin omille. Blues sai sen kolme, mutta ne syöttikin paljon lähemmäs.

Kolmas erä oli sentään vähän parempi ensimmäiset kymmenen minuuttia. Tosin Kärppien liikkeellelähtö on kuin hidastetusta elokuvasta. Ehti ihan hyvin kirjoittamaan pari tekstiviestiä siinä ajassa kun kiekko saatiin omille ja maalin taakse siihen kun se oli omalla sinisellä. Kymmenen minuutin jälkeen kumpaakaan ei kiinnostanut voittaminen vaan heiteltiin vuoron perään umpivarmaa pitkää kiekkoa. Huoh, mukavaa. Onneksi Viuhkola päätti pistää pelin jännäksi lopussa olemalla noin viisi minuuttia kentällä ja sitten tööttäämällä kaverin selästä nurin ku aivot ei ollu saanut happea kahteen minuuttiin että ne olis sanonut, että sinne kiekon puolellekin saa mennä. Vaan eipä siitä ylivoimasta jäänyt kyllä Bluesille mitään käteen. Jotenkin ponnetonta oli 6-4 pelikin.

Niin ja Tarkki tiputteli kiekkoja urakalla.

Kolme pistettä Ouluun, kelpaa. Kärppien peliesitys, ei kelpaa.
 
Vs: SM-liiga 08-09

Narreja viedään kuin pässiä narussa Raksilassa :peukku 6-0 Kärpille ja ei vielä ole edes 3. erä lopussa ;D
 
Vs: SM-liiga 08-09

Mä olen aina ollut ÄSSIEN kannattaja jo vaahtosammuttajan kotkeudesta asti ;D. Tänään viedään tepsiä oikeen urakalla niin kun pässiä narussa ;D ;D
 
Vs: SM-liiga 08-09

Nyt on sitte liiga finalistit selvillä ja tähän on pakko lainata omaa alku kauden kommenttia ;D
MitsuMi sanoi
Ihmeitä pitää tapahtua jos ei Kärppäsiä näy finaalissa ;D
Ja niinhän siinä kävi, että KÄRPÄT finaalissa :peukku
 
Vs: SM-liiga 08-09

MitsuMi sanoi
Nyt on sitte liiga finalistit selvillä ja tähän on pakko lainata omaa alku kauden kommenttia ;DJa niinhän siinä kävi, että KÄRPÄT finaalissa :peukku

Todellakin.. :peukku ja täs elättelen toiveita ett ens kaudella nähdään finaalissa Kärpät-Sport.. :peukku
 
Vs: SM-liiga 08-09

Lkaa taas valmistautua kärppä juhlia varten. Jyp tulee olemaan pelkkä suupala nälkäiselle Kärppä laumalle ;D
 
Vs: SM-liiga 08-09

eki75 sanoi
Höpöhöpö, Jypillä mennään.. :peukku

-Eki
Niin näköjään mennään. Uskoisin että enää ei kärpät tuosta nouse :mad:
EDIT:Se olikin paras seitsämästä,eli ei hätää sittenkään ;)
 
Vs: SM-liiga 08-09

Hah kävipä onnea et oma joukkue ri tippunut pois ;D. On se oikein tollaselle uhooja valmentajalle Tammiselle ettei päässyt liigaan ;D ;D.
 
Vs: SM-liiga 08-09

Nuhapumppu sanoi
V*ttu minkälaista perseilyä tuo tuomarointi linja oikein on :mad:

Ihan samaa mieltä.. Immonenkin istui ihan turhan kakkosen, ku kärpänen huitoi kiekon katsomoon.. :-X ;)

-Eki
 
Vs: SM-liiga 08-09

kyllä on vaikeeta kärppien enää tosta suosta nousta...
 
Vs: SM-liiga 08-09

Vakka käpät voittaa huomenna mutta jyp voittaa silti mestaruuden
 
Vs: SM-liiga 08-09

Tuosta suosta nousu on todellakin aika kovan työn takana, mutta kun Kärpillä on yleensä tahtonu peli sujua silloin parhaiten, kun on selkä seinää vasten :peukku
 
Vs: SM-liiga 08-09

Nyt se Jyp sitten otti sen ensimmäisen mestaruutensa. Vaikka Kärppä fani olen,niin onnittelut jyväskylään,olitte kovempia nyt :peukku
 
Vs: SM-liiga 08-09

Hups.. :-*

kiitos JYP.. Mutta olipahan peli, kyllä kärpät tuli toisessa erässä vielä lujaa.. :peukku

-Eki
 
Vs: SM-liiga 08-09

Paljon onnea ensimmäisestä suomenmestaruudesta JYP:lle myös täältä.
 
Vs: SM-liiga 08-09

niinku arvelinki.ei noussu kärpät enää tosta suosta vaikka kova joukkue onkin.parempi voitti.
 
Vs: SM-liiga 08-09

JYP oli selvästi parempi ja ansaitsee mestaruutensa. Onnittelut Jyväskylään

Kärpille on tainnu käydä kuten Jokereille eli kun entinen pikkujoukkue saavuttaa jotain, niin tullaan ylpeiksi ja kun vielä saadaan isoa palkkaa, niin tosissaan pelaaminen unohtuu. Jatkossa varmaankin joukkueeseen laitetaan rahaa, kuten Harkimo Jokereihin (ilman vastinetta rahalle).
 
Vs: SM-liiga 08-09

marko_h sanoi
Kärpille on tainnu käydä kuten Jokereille eli kun entinen pikkujoukkue saavuttaa jotain, niin tullaan ylpeiksi ja kun vielä saadaan isoa palkkaa, niin tosissaan pelaaminen unohtuu. Jatkossa varmaankin joukkueeseen laitetaan rahaa, kuten Harkimo Jokereihin (ilman vastinetta rahalle).

Juuh, näin sen täytyy olla, varsinkin kun kauden alussa naureskeltiin että kärppien taru on nyt ohi, ei ne paskamiehistöllä pärjää kun parhaat lähti muualle..
En tiedä kyllä mitenpäin kärppien oisi pitänyt pelata että ei olisi jäänyt "ei tosissaan pelaamisen" makua..
 
Vs: SM-liiga 08-09

J. Puhakka sanoi
Juuh, näin sen täytyy olla, varsinkin kun kauden alussa naureskeltiin että kärppien taru on nyt ohi, ei ne paskamiehistöllä pärjää kun parhaat lähti muualle..
En tiedä kyllä mitenpäin kärppien oisi pitänyt pelata että ei olisi jäänyt "ei tosissaan pelaamisen" makua..

No eihän ne pärjännytkään.. :p
mutta joo, ei se aina ole raha joka ratkaisee, onhan se jo nähty.. ja se täytyy kärppien puolesta sanoa, et vertaus jokereihin ja moniin muihin seuroihin suomessa, ei ihan osu koska vaikka kärpillä on rouhetta käytössä, niin se tekee myös voittoa... toisin kuin monet muut sm -liigan seurat..

-Eki
 
Vs: SM-liiga 08-09

marko_h sanoi
Kärpille on tainnu käydä kuten Jokereille eli kun entinen pikkujoukkue saavuttaa jotain, niin tullaan ylpeiksi ja kun vielä saadaan isoa palkkaa, niin tosissaan pelaaminen unohtuu. Jatkossa varmaankin joukkueeseen laitetaan rahaa, kuten Harkimo Jokereihin (ilman vastinetta rahalle).
Milloin pelaaminen on unohtunut,nyt yhdellä kaudellako vaiko ensimmäisen mestaruuden jälkeen?
Jos nyt tuli 7mitalli 2000luvun aikana,ja vaikka tämä kausi meni penkin alle ei se minusta tarkoita että pelaaminen olisi unohdettu missään vaiheessa. Jyp nyt oli paljon kovempi,nähtiinhän se jo runkosarjassa,mutten itse ole sitä mieltä että Kärpät ei olis pelannut,vaikka ei se perus Kärppä kiekkoa ollut mitä finaalissa nähtiin.
Mutta onnittelut vielä kerran Jyp:ille ja Jyväskylälle.
 
Vs: SM-liiga 08-09

Itse en kyllä ymmärrä miten toiseksi tuleminen on mitenkään penkin alle menemistä/ei pärjäämistä.. :p
Mielestäni hieno suoritus, ja hyvä vaan että joku muukin joskus välillä voittaa..
 
Vs: SM-liiga 08-09

J. Puhakka sanoi
Itse en kyllä ymmärrä miten toiseksi tuleminen on mitenkään penkin alle menemistä/ei pärjäämistä.. :p
Mielestäni hieno suoritus, ja hyvä vaan että joku muukin joskus välillä voittaa..
Tarkoitin siis runkosarjaa,mutta olihan tuo finaalikin vähän räpistelyä. Vaikka helppohan se on puhua täältä tietokoneen äärestä :)
 
Vs: SM-liiga 08-09

J. Puhakka sanoi
Itse en kyllä ymmärrä miten toiseksi tuleminen on mitenkään penkin alle menemistä/ei pärjäämistä.. :p
No kun hopea on ainut hävitty mitalli ;D.

No ei vaiskaan. Niin kauan kun Kärpät napsivat edes jonkun värisen mitallin, niin seuran tulosta voi pitää hyvänä. :peukku
 
Vs: SM-liiga 08-09

Jep

Huomenna perjantaina pukkais pientä kinkerin poikasta sitten Jykylässä, Are aukiolla ja tais olla siinä 19 paikkeilla.. :peukku

-Eki
 
Takaisin
Ylös Bottom