Virtalukko

Sasuli

Galant 2.0GLI -92
Liittynyt
5 Syyskuu 2003
Sijainti
Hämeenkyrö
Onko muilla ollu ongelmia gallussa/ muissa mitsuissa virtalukon kanssa?
Mulla alkoi hillitön tappeleminen käyntiinsaamisen kanssa, kun ranneliike tyssäsi lyhyeen. Eli avain ei suostunut kääntymään lukossa. Taitaa olla hivenen kulunut lukko, kun avainta saa väännellä ja käännellä eri suuntiin ennenkuin suostuu starttaamaan. Vika ei ole rattilukossa, vaan avain jumittuu jo alkumilleillä.
 
Eikös rattilukko jumita juuri alkumilleillä?

Onko sulla muuten avain missä kunnossa? Jos on kulunut avain, niin vähän vähemmän kulahtaneella varmaan toimisi huomattavasti paremmin.
 
Avain ei siis käänny ollenkaan. Rattilukko jumittaa pienen kääntämisen jälkeen.
Avain on ehkä hivenen kulahtanut, joten vois kokeilla teettää uuden kun ei vara-avaintakaan löydy.
Voiko/uskaltaako virtalukkoa rasvata esim aseöljyllä?
 
Mikä jottei, jos ei haju häiritse :) Ei sinne kytkinpakettiin mitään mene sieltä lukkopesästä (ei ainakaan pitäisi).

Tosin paremmin varmaan toimisi joku vähän paksumpi rasva... jos ne osat on vähän niin sun näin, niin kannattaa olla semmonen tukevampi voitelu välissä. Mutta semmonen ettei jämähdä jumiin pakkasessa. Mobil 1 ? :)
 
joo, mutta vain joskus. Lancussa saattaa joskus tyssätä avaimen kääntö, vaikka ei olis rattilukkokaan päällä. ja jos rattilukkokin on samalla päällä, siinä voi kestää kauankin ennekuin saa kärryn käyntiin :). välillä ongelmaa ei ole ollenkaan. vähän aikaa kun nytkyttelee avainta, niin kyllä se sitten lähtee.
 
Mulla ei ainakaan auttanu avaimen uusiminen... Tein siis ässäratkasun ja pidän avainta koko ajan virtalukossa enkä käännä kokonaan pois! toisella avaimella sitten ovet lukkoon! :) Pahin oli kun jouduin reilu 20 asteen pakkasessa tappeleen lukon kanssa 2 tuntia, välillä kävin teettään uuden avaimen! :seina
 
Mullaki teki kesällä pari kertaa et laitoin avaimen sisään,aloin vääntää avaimest,mut avain jumi paikallee...joten nnitkuttelin aikani,heiluttelin rattii,ja johan lähti....pari kertaa sen teki,mut nyt ei oo taas pitkään aikaan...
 
Takaisin
Ylös Bottom