1993 vuoden Pajero ja ilmastointi

johannes

Member
Liittynyt
17 Huhtikuu 2003
Noniin, nyt sitten Mitsu on taas perheessä!! Ostin eilen otsikon mukaisen Pajeron, pitkän mallin. Meni heittämällä katsastuksesta läpi, rengaat yms loistokunnossa aluvanteineen. Runsas varustus kaikin puolin, sisältä todella hienossa kunnossa, mutta mutta.. ilmastointi ei ole "remmitetty" eli hihna ei paikallaan ja perätilassa laatikossa öljyinen vaihtokompura. Kysynkin, onko kokemuksia vaihdosta, paljonko pitää purkaa ym. tärkeää tietoa jos joku avautuisi tietoa jakamaan tuoreeltaan ilman hakuja, siksihän täällä jutustellaan luulen ma? Onko mutu tuntumatietoa miksi kompurahihna poistettu vaikka ei toimisikaan?
 
Vs: 1993 vuoden Pajero ja ilmastointi

Koita ensin pyörittää kädellä kompuraa, tarvii pyörittää siitä mangneettikytkimen päädystä. hihnapyörä kuuluisi olla vapaalla niin kauan ennenkuin tulee sähkö kytkimelle jolloin se kytkeytyy "kiinni" hihnapyörään- silloin alkaa vasta kompura pyöriä. kokeile sitten laittaa hihna kiinni ja tajoa ilmastointia päälle,jos ei lähde pyörimään niin tarkista ensin tuleeko silloin sähkö kytkimelle. Jos ei tule niin sitten vian etsintään, voi olla aineet niin vähissä ettei painepressa anna kytkeä. Jos tulee sähkö eikä kuitenkaan "tarraa" kiinni niin magneettikytkimen ja hihnapyörän välys liian suuri tai sitten se kytkimen kela palanut.
 
Vs: 1993 vuoden Pajero ja ilmastointi

Liittyy tämäkin kysymys ilmastointiin.

Ilmastointi huollettu ym. mutta antaa hyvin huonosti silti kylmää ilmaa. Paitsi keskisuulakkeista tulee vähän paremmin.

Olen epäillyt vian johtuvan siitä että ku vääntää lämmöt kylmälle niin se ei silti katkaisikaan kokonaan kuuman nesteen menoa lämmitys laitteesseen. Eikös ilma mene lämmitys laitteen läpi vaikka onkin puhallus kylmällä? Missähän sijaitsee tämä venttiili tai mikä nimeltään onkaan jota lämmönsäätimen pyörästä säädetään?
 
Vs: 1993 vuoden Pajero ja ilmastointi

Eiköhän sullakin ole kuitenkin se luukkukin siellä joka ohjaa ilmaa joko kennon läpi tai sitten kennon ohi. Siis lämppärin. Jos luukku liikkuu oikealla tavalla niin ei pitäis haitata vaikka pikkusen lämmintä meneeki kennolle. Kun talvella, kun se luukku ei mene tehdasasetuksilla kiinni asti vaan jää pikkusen raollen, niin ei meinaa tulla lämmintä millään.

Voihan se han toki rikkikkin olla tai sitten se lämmönsäätövivussa/ vaijerissa joku häikkä. Eikö "kakkosessa" ole enää hana konehuoneessa siinä tulipellissä mistä lämppärin lekut menee kapiiniin?
 
Takaisin
Ylös Bottom