Celeste-projekti - mittaristo ja kierroslukumittari

salvation

New Member
Liittynyt
11 Kesäkuu 2010
Projektia yritän laittaa kuntoon.

Mitsubishi Colt Celeste Coupe 1600 ST-A 1978

Mittariston irrotin kun johdoissa on jokin kumma kosketushäiriö. Mittaristoon tulevaa johtonippua heiluttelemalla saan lämmityksen tuulettimen päälle ja samalla alkavat lämpö- ja bensamittarit toimimaan. Ei pienintä hajua mikä johto tekee ja mitäkin. Ja kun autoa on vielä RONSKILLA kädellä viritelty mm. sähköjen osalta niin meinaa välillä mennä sormet suuhun. Kun läksin kotia niin sähköt toimivat taas mutta kosketushäiriön kohtaa en saanut selville..

Myöskään kierroslukumittari ei toimi. Eikä ole edes lupaillut toimia.. Haluaisin saada sen toimintaan kun taitaa olla jokseenkin helppo homma? Mistä signaali otetaan esim? Mittariston takana on yksi kullanvärinen metallilapa ja sen läheisyydessä piuha joka sopisi siihen. En ole laittanut vielä piuhaa kiinni ettei käy vahinkoa. Mittaristoa katselemalla se voisi olla bensavalon piuha?

Haynesin korjauskirjanen on englannista tulossa mutta olisihan se kiva viikonloppuna jatkaa projektia etiä päin!

En ole kaksinen autotietäjä eikä kaikki osatkaan tunnistu luonnostaan mutta ohjeita osaan sentään tulkita :D

Jooa
 
Vs: Celeste-projekti - mittaristo ja kierroslukumittari

Pitäisi itsekin tutkia vähäsen tuota. Pesin toissa päivänä auton ja eilen aamusella kun lähdin töihin niin ei tosiaan toiminut kierrosluku-, lämpö- eikä bensamittari. Noh onneksi ne korjaantu itsestään kun oli ajellut 10km.
 
Vs: Celeste-projekti - mittaristo ja kierroslukumittari

Tänään tuli fiksattua nuo ensimmäiset sähköviat.. .. toivottavasti. Pitkän tutkinnan jälkeen tuli vähän väänneltyä mittariston johtoissa olevia liittimien päitä kireämmälle ja nyt tuli varmuutta toimintaan, ainakin hetkeksi. tuli jopa toinen vaihe tuulilasinpyyhkimiin joka on ohitettu hieman kummallisesti. kuinka monta niitä pitäisi olla?

Anyway nyt ennen kuin heitän koko paketin kiinni haluaisin tietää miten saada kierroslukumittari toimimaan. Tai todeta mittarin toimimattomuus. Siis mittariin menee virta-avaimen säätelemä 12v piuha, maadoituspiuha ja signaalipiuha x joka tulee mistä minkä kautta ja minne..

fiksuja tietäjiä apuun.. .. ja vaikka kuvia.

Jooa
 
Vs: Celeste-projekti - mittaristo ja kierroslukumittari

Uppasin tollasen, toivottavasti on apua: http://www.mitsubishiclassics.com/forum/index.php?topic=37.0

Kolme piuhaa tosiaan lähtee ja yksi väri näyttäis olevan ainakin valkoinen joka menee puolalle.

Btw, missä päin Celestesi kanssa asustelet? :p
 
Takaisin
Ylös Bottom