Galant ei kipinää.......

Miguel

New Member
Liittynyt
2 Kesäkuu 2006
Sijainti
Vantaa
Juu elikkäs -91 galantti exe hb 2.0.
Tyttöystävä ajoi kaupan pihaan ja sen jälkeen ei käyntiin lähde:) Startattuaan jonkin aikaa oli kuulemma sähköpalon katkua ollut jonkin verran. Noh hinattuamme sen pihaamme huomasin että ei anna kipinää. Tyttöystäväni kertoi kuullensa outoa "naputusta" ajaessaan kaupan pihaan. Nyt siten aina kun virrat laittaa päälle niin rele joka sijaitsee vänkärin jalkatilassa (on kuulema "turvarele joka vaikuttaa virranjakajaan ja bensapumppuun) alkaa naputtaa. Löysin samanlaisen romikselta mutta ei auttanut, Sama naputus jatkuu. Eli mikä on todennäköisin vika? Virranjakaja, Ecu, kipinänvahvistin vai puola? näitä on ehdotettu... Muuten veisin korjaajasedälle mutta näin opiskelijana pitää yrittää selvitä mahd halvalla... Kiitos jo etukäteen!
 
Itsellä oli ainakin Ecu rikki ja teki juuri tuollaisia samoja oireita.

Ecu irti ja Eskulle tutkittavaksi. Vaikka vika siinä ei olisikaan saattaa ecun huolto paljastaa autostasi uusia puolia :)
 
http://users.kymp.net/finnwaresystems

Forumilla nimim. "Esku" tekee noita huoltoja/korjauksia täällä kotkassa, myös muita auton sähköosia ja kaikkea sähköön liittyvää myy ja korjaa ;)
 
joops eli kävin irrottaan ton ecun ja avasin sen ja sieltähän sellainen sähköpalo haisee. Tarkemmin tutkittua huomasin että ecun sisällä virtapiirin keskivaiheilla olevan mustan mötikän mustuneen juuresta ja osa piirilevyäkin sen vierestä on palaneen näköinen.. sekä sen vieressä olevan valkoisen levyn kulma on mustunut. elikkä vika lienee tässä ecussa :)
mietin että passaakohan muiden mitsujen ecut toisiinsa? siis suurinpiirtein samanikäisten. Josko jostai romikselta löytäisi halvalla.... :-\
 
Elikkäs taitaapi olla ECUn prosessori päästänyt jo savut, eli ei muuta kuin uutta / ehjää käytettyä tilalle. Uusi maksaa maltaita eli käytettyä kannattaa etsiä. Eskulla on tietääkseni ehjättyjä käytettyjä ECUja myynnissä, kannattaa kysellä, katso omasta ECUstasi se varaosanumero siitä päältä MB tai MD jotakin, sen avulla on helpompi etsiä vastaavaa tilalle.
 
nonni.. pitkän taistelun ja tuplaantuneen puhelinlaskun jälkeen löysin sopivan ecun!:) ja taas toimii kuin unelma. Paitsi tyhjäkäynti jostainsyystä tosi pienellä, melkein sammuu.... Kiitos avusta!
 
Miguel sanoi
nonni.. pitkän taistelun ja tuplaantuneen puhelinlaskun jälkeen löysin sopivan ecun!:) ja taas toimii kuin unelma. Paitsi tyhjäkäynti jostainsyystä tosi pienellä, melkein sammuu.... Kiitos avusta!

Se korjaantuu muutaman kymmenen ajokilometrin jälkeen, ecu hakee oikean tyhjäkäynnin aina virtojen nollauksen jälkeen :peukku
 
ja sitten ihan vaan vinkiksi, että se "uusi" ECU on ihan samanikäinen kuin vanhakin -se voi huoltamattomana päästää ihan samat savut ilmoille, ihan koska vaan....
 
Takaisin
Ylös Bottom