Kertokaa kokemuksia Galant 2.4 GDI:stä

lancer05

New Member
Liittynyt
24 Toukokuu 2008
Olen menossa katsomaan ja koeajamaan Galant Gdi Sport vm.1999.

Täälläkin palstalla on ollut paljon puhetta ko. moottorista ja sen mahdollisesta karstoittumisesta (ilmeisesti tuo pakokaasujen takaisinkierrätys itsessään karstoittuu...). Mutta jos tuota karstoittumista on kovinkin paljon, niin miten sen parhaiten huomaa? Huomaako sen moottorin käyntiäänessä, tehottomuudessa?

Mitä eroa tuolla Sport-mallilla on verrattuna vaikkapa GLS-malliin. Äkkiseltään nyt ainakin korinväriset helmalevikkeet, mutta varmaan muutakin on.

Niin ja auto on automaattivaihteinen. Ilmeisesti nämä Mitsun automaattilaatikot ovat hyvin kestäneet.
 
Vs: Kertokaa kokemuksia Galant 2.4 GDI:stä

Autossa on aika paljonkin eroa GLS malliin :) moni GLS omistaja haluaisi varmasti sportin, tuossa on tosiaan paljon härskimpi etupuskuri, ne korinväriset helmat + takapuskurissakin lippa, sisustakin on semmonen tyylikäs. Panisin itsekin, siis rahani Sporttiin.

Huomaat tukkoisuuden siinä että vetoja ei tule isoilla kierroksilla, automaatti kyseessä niin teeppä kickdowni silleen että pääsee ykkösellä vedättämään, tai vastaavasti käsivaihtotoiminto. Kuitenkin toimiessaan tommosessa gdi on vetoja jonkun verran ylhäälläkin. Tukkosuus voi ilmetä myös vedon muutoksena pintakaasulla eli auto lähtee välillä hyökkäämään ja soutaa ja huopaa. Nakutus on myös yksi huono merkki.

Automaattien kestoa mitsulla ei voi kyllä yleisesti kehua, kannattaa varmistua että öljyjä on vaihdettu ja että ne ovat läpinäkyvää/punaista. Automaatin pitäis vaihtaa suht pehmeesti ja eikä luista ihan tajuttomasti, vrt jotkut vanhemmat tomaatit. Turbiinilukon toiminnasta kannattaa myös varmistua eli pidemmän ajon jälkeen kierrokset reilut 2250rpm ja mittarin satanen (käsittääkseni v6 ja gdi tomaateissa on sama välitys). Itse en ehkä valitsisi automaattia gdi koneen yhteydessä mutta valitettavasti noitakin yhdistelmiä ihmiset valinneet, noihin ois kumminkin saanu ihan mukavasti toimivan käsilaatikon + kytkimen. Esimerkiksi omastani on turbiini uusittu 140tkm tienoilla. :)
 
Vs: Kertokaa kokemuksia Galant 2.4 GDI:stä

Ilmeisesti laatikko toimii ihan normaalisti. 100km/h nopeudessa kierrokset olivat n.2500 ja 120km/h n.3000 kierrosta.

Vaihteistoöljy oli punaisen läpikuultavaa.

Auton käyntiäänestä vielä pitää kysyä, että onko normaalia kun kone on kylmä niin pitää enemmän sellaisen diesel-tapaista ääntä. Lämmetessään ääni "normalisoituu".
 
Vs: Kertokaa kokemuksia Galant 2.4 GDI:stä

Jos se on lämpimänä suht hiljainen niin sanoisin että asiat on aika hyvin :peukku

Usein nuo pitää mekkalaa lämpimänäkin, kylmänä ihan ok.
 
Vs: Kertokaa kokemuksia Galant 2.4 GDI:stä

80 luvun mersun nakutus on valitettavasti ihan normaalia näissä.... lämpimänä ja kylmänä..
 
Takaisin
Ylös Bottom