Mitä tiivistettä levikkeisiin?

Titan19

New Member
Liittynyt
15 Maaliskuu 2010
Nyt on 2gen Pajeroon laitettu varmaan neliö uutta peltiä ja operaation seurauksena piti repiä näitä muovisia levikkeitä pois. Etuhelman levike kuitenkin repsottaa kiristyksen jälkeen pari milliä yläkaaresta ja jotain tiivivistettä pitäis kai iskeä väliin joka liimais levikkeen peltiin kiinni.

Ennestään siellä olikin jotain mutta en tiedä mitä. Oli ilmeisen näppärää kamaa, piti muovit kiinni pellissä mutta irrottaessa antoi melko hyvin periksi. Mitäs tököttiä foorumilaiset on käyttänyt tähän...? Ei varmaan ihan kylppärisilikonia veikkaanpa...
 
Vs: Mitä tiivistettä levikkeisiin?

sikaa ym. liimamassaa,niiton montaa sorttia,semmosta mikä kestää kelillä ku kelillä.
 
Vs: Mitä tiivistettä levikkeisiin?

Älä hitossa siihen mitään kittiä mee laittaa,vaan haet kumikaupasta sellasta h-tiivistettä ja aina parempi jos löydät pikku -h.Ainakin mulla on sellasta ja sellanen muuton siihen kuuluukin.
 
Vs: Mitä tiivistettä levikkeisiin?

joo ei kittiä muttei siitä vissii ollukkaa puhe.nuo liimamassat on siitä hyviä et toimii tarpeen vaaties hyvin hitsin korvikkeena ;D
 
Vs: Mitä tiivistettä levikkeisiin?

3m 2komponentti koriliima on kovaa tavaraa. Ja vetolujuus vahvempi ku pistehitseissä.
 
Vs: Mitä tiivistettä levikkeisiin?

Joku polyuretaania, elikkäs PU-massaa eli juurikin noita sikaflexin tms. tuotteita siihen olis ehkä paras. On kuites kestävää ja tarvittaessa päällemaalattavaakin.
Toki jos lopullista asennusta aiot, etkä enää ikinä varmasti irroita, niin sitten tuo Uiton suosittelema koriliima. Vai onkos siihen jotkut vippaskonstit saada tuommoset liimat irti?

Ja kylppärisilikoonit ei todellakaan kuulu autoon, eikä auton lähellekkään..
 
Vs: Mitä tiivistettä levikkeisiin?

Mää ainakin laitoin sikafleksillä noi lokarinkaaren levikkeet kii. Alunperin ne oli jollain tiivistekumilla, mut sama kai se millä. Suola ja muu paska löytää kuitenki aina jonkun reitin päästä sinne sisään kasaantumaan ja ruostuttamaan
 
Vs: Mitä tiivistettä levikkeisiin?

niin. sikaa sitä jokapaikkaan laitetaan :D

Maalikauposta kannattaa kysellä kans että mitä sinne kannattaa laittaa. Uskoisin siellä suosittelevan vähän muuta ku sikaa, mikä on tarkotettu juurikin niihin hommiin.

Itelle ei ainaka sikaa suositeltu.
 
Vs: Mitä tiivistettä levikkeisiin?

Butyylinauha.?

Toimii "liimana",mutta saa tarvittaessa irtikin.
 
Vs: Mitä tiivistettä levikkeisiin?

Joo pointti on se että se lokari olis hyvä saada irtikin joskus, jotenkin sellanen kutina ettei jääny viimeiseksi kerraksi :) Muussa tapauksessa sitä sikaflexiä sinne olis eksynytkin. Ei varmaan irtoa ikinä jos sikaa tunkee heh :)

Mutta tuo Butyylinauha kuulostaa myös mielenkiintoiselta, pitää ehkä testata, kiitos vinkeistä.

Niin ja pitäis alkaa aukoon toista puolta kans, jos sielläkin on mätää niin pitää varmaan hakee motonetistä uusi kaari suosiolla, alkoi meneen hermo tuohon paikkailuun...
 
Vs: Mitä tiivistettä levikkeisiin?

Minkäslaista tuo Butyylinauha on? Onko kuinka helppoa käyttää? Meinaan, että leviääkö se käsiin ennenkuin se on auton peltiin saatu asennettua? Ja mistä moista saa?

Itse olen vain butyylimassaa käyttäny ja silläkinhän voisi tiivistää, mutta jos sitä tuommosena nauhanki saa, niin taitanee olla paljon helpompaa..
 
Vs: Mitä tiivistettä levikkeisiin?

Ajattelin päivittää hieman tätä vanhaa ketjua. Löysin näet ainakin toistaiseksi toimivan ratkaisun levikkeen tiivistämiseen pienien kokeilujen jälkeen. Eri auto alla nyt mutta samanlaiset levikkeet :)

Käytin sikaflex 291 tiivistemassaa joka on alunperin venekäyttöön...heh. Mutta ei se mitään, ei ole niin vihaisesti kiinni tarttuvaa mutta tiivistää silti kivasti. Sain sormilla revittyä liimatun testisauman irti. Ja päällemaalaus onnistuu myös. Sen levikkeen ja pellin välissähän on tämmöinen irtonainen kumi/muovinauha ja sika tuli siis tämän tiivistenauhan ja pellin väliin. Nyt on ainakin muutaman kuukauden pysynyt tiiviinä eikä ole repsottanut. Jos ei siis tarvitse maailman tappiin kestävää saumaa 291 tuntuu toimivan.
 
Takaisin
Ylös Bottom