Outlander 2015 ohjaus takertelee maantieajossa

Isku2

New Member
Liittynyt
1 Marraskuu 2018
Tykkäykset
0
#1
Moi,

Onko jollain muulla tullut kyseistä ominaisuutta/vikaa vastaan? Kaupunkipyörityksessä ei tuota huomaa jos ei osaa sitä erikseen etsiä.
Maantiajossa pienissä suunnanmuutoksissa ohjaus vähän niinkuin panee hanttiin/takertelee ja sitten pyörähtää hieman liikaa ja taas saa korjata.. on erittäin häiritsevä ominaisuus. Ensihätään vaihdetaan ainakin iskarin yläpäänlaakerit.
 
Liittynyt
1 Marraskuu 2018
Tykkäykset
0
#3
Nyt on pyöränkulmat tarkastettu ja iskareiden yläpäänlaakerit vaihdettu. Laakereiden vaihto vaikutti aluksi korjaavan tilanteen ja asentajakin meinasi että laakeri tarrasi kiinni aina välillä.

Vika tulee takaisin pidemmän ajon jälkeen. Kylmällä autolla ohjaus tuntuu hyvältä, eli paikallaan rattia sievästi kääntäessä ei tunnu mitään ylimääräistä mutta lämpimällä autolla ns. pykälä tuntuu. Pykälän saa esille parhaiten kun kääntää raittia ihan vähän oikealle ja pitää siinä kun auto on siis käynnissä ja paikallaan ja tämän jälkeen lähtee sievästi kääntämään rattia vasemmalle. Ratti on vähän niin kuin jumissa jonka jälkeen se pienellä voimalla muljahtaa jumin yli. Alkaa olla jo hieman haamujuttu mutta sen verran ärsyttävä "ominaisuus" että auton vaihto on jo tullut mieleen :rolleyes:
 

Isku2

New Member
Liittynyt
1 Marraskuu 2018
Tykkäykset
0
#7
Vähän uutta tähänkin tapaukseen.. eli tämän kanssa painittiin liikkeen kanssa josta auto ostettiin ja lopulta tuli vastaus että ohjaus on normaali.
Viime viikolla käytin autoa toisessa merkkihuollossa ja sieltä tuli tuomio että ohjausakselissa on väljää, hinta-arvio 2200€. Liekkö tuota ohjausakselia saa jostain purkaamosta tai ulkomailta halvemmalla (1500€)?
 

Isku2

New Member
Liittynyt
1 Marraskuu 2018
Tykkäykset
0
#10
Tällä oli ajettu 150tkm ja 3vuotta vanha kun auto ostettiin. Ohjauksesta tosiaan valitettiin heti ja loppujen lopuksi tuli tuo tuomio että on normaali. Tuosta tuomiosta on nyt reilu vuosi aikaa. Käsittääkseni ei ole korjattavissa, mutta varaosatiskiltä saa uuden ~630€ hintaan.
 
Ylös Bottom