Pajeron pyyhkijät

khonkonen

New Member
Liittynyt
9 Lokakuu 2007
Hakua selailin läpi ja sieltä löyty yhdeltä pajeron omistajalta sama vika, muttei vian korjausta. Eli pajerossa tihkuasennossa pyyhkimet pysähtyy pystyasentoon ja sit vähän ajan päästä palaavat takas ala asentoon. Ja pyyhkijät pystyy pysäyttämään mihin asentoon tahansa.
Käytin koko pyyhkijä kompleksin irti rasvasin joka paikan, tarkistelin kaikki liitokset ja kokeilin toista relettäkin, mutta ei ainakaan vielä ratkennut. Vian ilmestymisestä en tiedä, koska oli tuossa autossa sillon kun sen ostin.
 
Vs: Pajeron pyyhkijät

Sulla puuttuu jatkuva virta sieltä moottorilta, tai sitten se kisko josta se jatkuva menee, on hapettunu/ hiili kulunu loppuun.

Kun aukaset pyyhkijän moottorin, niin ja otat sen ison hammasrattaan käteen, niin näät siinä semmoset mettalliliuskat ja moottorin runkoon jää hiilet jotka vastaa niihin. tarkista, ettei ole hapettunu, tai ettei ole se hiili kulunu loppuun. Samoten moottorin liittimelle pitäisi tulla jatkuva + ja - sekä viikseltä ohjaus.

Kun moottori on ns pyyhkijät alhaalla asennossa, niin sen jatkuvan virran kiskon siinä hammasrattaalla ei pitäisi koskea siihen hiileen, eli luultavastii on katkos siinä kiskossa juuri ko. kohdassa. (helpoin tapa löytää se jatkuva virta) Ohjauksen kiskon pitäisi ilmeisesti olla koko kierros, koska moottorihan toimii vaikka ei saakkaan tuota jatkuvaa virtaa. Näitten kiskojen kautta kulkee siis sähkö sinne moottorille ja se moottori osaa pysähtyä oikeaan kohtaan kun sammutat pyyhkijät. Tämä palautushan sulla ei nyt siis toimi.

Tämä siis yleisesti pyyhkijän moottoreista. Mitsun moottoria en ole joutunu aukassen, mutta on luultavasti saman lainen.

Helppo ymmärtää tää teksti sitten kun sulla on se moottori palasina kädessä.
 
Vs: Pajeron pyyhkijät

Mulla samaan vikaan auttoi pyyhkijän moottorin maadoituksen parantaminen. Vedin moottorin runkoon johdon auton rungosta.
 
Vs: Pajeron pyyhkijät

Eli oisko mahdollista että mitsussa ohjataan pyyhkijöitä miinuksella ja tuo jatkuva virta mistä mainitsin ois juurikin tuo maa johto sitten?
 
Vs: Pajeron pyyhkijät

khonkonen sanoi
Hakua selailin läpi ja sieltä löyty yhdeltä pajeron omistajalta sama vika, muttei vian korjausta. Eli pajerossa tihkuasennossa pyyhkimet pysähtyy pystyasentoon ja sit vähän ajan päästä palaavat takas ala asentoon. Ja pyyhkijät pystyy pysäyttämään mihin asentoon tahansa.

Mulla ainakin oli vastaavaa vikaa ja siitä tänne taisin kirjoitellakin. Omalla kohdalla Pajero kelpo kaverina korjasi itse itsensä, eli tihkutoiminto eräänä kauniina päivänä alkoi vain toimimaan...
 
Vs: Pajeron pyyhkijät

Ei vieläkään selvinny vika. Maadotuksen lisäystä vois kokeilla... Tuleeko teillä niihin molempiin nastoihin siinä moottorin hammasrattaan päällä johto? Kun oli nuo johdot hapettuneet ja irronneet niin ei tiennyt et mikä ois mihinki. Vielä jos värit sais selville ni ois makea homma. Jotain eroa on -90 jälkeen tehdyissä huoltokirjan mukaan ja tää mun on -83.
 
Vs: Pajeron pyyhkijät

Toinen piuha siin liittimessä tais muistaakseni olla tihkua varten ja toinen jatkuva.

Sako
 
Vs: Pajeron pyyhkijät

Moro.

Onko kenelläkään kokemusta seuraavanlaisesta viasta:

Pyyhkijän kun laittaa päälle, hyvin toimii. Mutta jos vänkärin puolen sulka menee ala-asennossa vähänkin normaalia alemmas (1-3cm) niin silloin ei pyyhkijät enää nouse, siihen jää.. prkl ???

Avasin ja rasvasin kaikki liikkuvat osat.
Nyt käytössä vain kuskinpuolen pyyhin ja se näyttäisi pelittävän yksikseen ihan hyvin.

tattis :peukku
 
Vs: Pajeron pyyhkijät

Sulla menee vivusto jumiin. Mulla oli sama vika.

Mulla oli se pelkääjän puoleinen läpivienti ruostunu ja se pyyhkijän varsi pääsi liikkuun väärään kohtaan. Sen ei tarvi kovin paljoa liikkua niin vivusto pääsee menenmään jo jumiin. Sen oli jo joku korjannukkin laittamalla vaan isot prikat siihen kahtapuolen peltiä ja piti vain siirtää se läpivienti oikealle kohdalle ja kirrata kiinni. Pitänee hitsata siihenkin peltiä sitte ku alkaa fiksaileen ruosteet pois tuosta autosta. Pitäis vain ensin saaha lunastettua se omaksi :nykii
 
Vs: Pajeron pyyhkijät

Kiitän :peukku

Joo, mullakin on ruosteessa se läpivienti... :p

Täytyy viikolla koittaa sitä prikka kikkaa ennen kesän hitsailuja...
 
Vs: Pajeron pyyhkijät

Omassa haperossa oire: Sateella/kosteakeli pyyhkijät ikäänkuin hiipuvat ja jämähtää paikalleen. Muutenkin liike tuntuu olevan nahkea. Oliskohan samaista maavikaa vai vivusto-ongelmaa?
 
Vs: Pajeron pyyhkijät

jos hiipuvat pikkuhiljaa ja pysähtyvät sitten, ja lähtee taas joskus liikkeelle ilman käsinheiluttamista niin taitaapi viitata sähköoireeseen. Eli maadoitus tai todennäköisemmin hiilet loppu moottorista
 
Vs: Pajeron pyyhkijät

Pyyhkijöistä Pajerossa edelleen... mitä tästä tuumaatte:

Mainitut vinkit suoritettu (liittimen puhdistus, oikeastaan koko mosa muutenkin, hiilien tarkistus, voitelu noin suurpiirteisesti, maadoitusta saa luultavasti). Aiemmin kokonaan toimimaton tihkukytkin alkoi toimimaan: rele naksuu asianmukaisesti ja jaksottaa pyyhkäisyn muutaman sekunnin välein. Pyyhkimet toimivat nyt jatkuvalla ja tihkumodella nähdäkseni oikein, MUTTA:

- pysähdyskohta on tihkukytkinkäytössä puolivälissä pyyhkäisykaarta. Jatkuvalla pyyhinnällä saa huijattua pyyhkimet ala-asentoon, vaan ei aivan alas silloinkaan (lähtee silloin uudelle syklille & palaa puoleen väliin). Tihkuasennossa pyyhkimet siis pysähtyvät puoleenväliin, JA ALOITTAVAT UUDEN SYKLIN KÄYMÄLLÄ ALA-ASENNON KAUTTA! Luulen, että kyseessä on joku kohdistusvika jossakin (ne liukupinnat suhteessa kärkiin tms.). Ensin tuli mieleen, että irrotan pyyhinvarret ja laitan sopivaan kohtaan alemmaksi pyyhintäkaarta. Hetipian tuli jatkoajatus siitä, että pyyhkimet haluaisivat tällöin käydä konetilan kautta... Miten kohdistan vai tuleeko mieleen muita mahdollisuuksia?

Terveisin sumppi-1
 
Takaisin
Ylös Bottom