Galant -00 jarrut narisee, miksi???

SarkkRT

New Member
Liittynyt
14 Elokuu 2011
Erikoinen ongelma mihin ei ole löytynyt vielä ratkaisua. Tosiaan noi mitsun jarrut narisee/naksuu/rohisee.
Aluksi ääni kuului vain edestä mielestäni apparin puolelta. siirtynyt nyt myös kuskin puolelle ja taakse??
Äsken vaihdettiin eteen jarruihin männät ja tiivisteet ja jarrunesteet joka ei auttanut. Molemmat etujarrut olivat jumittuneet joten luulin äänen tulevan siitä. Jarru palatkin oli ok ja eipä katsastuksessakaan ollut mitään moittimista, mutta silti tämä ääni vaivaa.
Näin naisena pahoittelen etten osaa selittää paremmin mutta oliskos jollain kokemusta kyseisestä. Tai ehdotuksia mitä muuta voisi lähteä tutkimaan.....
 
Vs: Galant -00 jarrut narisee, miksi???

Kuinka tulit siihen päätökseen, että jarrut narisee? Yleensä narinat tulevat pallonivelistä tai jos jousi pääsee liikkumaan jousilautasella. Rohina tulee sitten monesti pyöränlaakereista tai jarruista jos alkaa palat olla lopussa, mutta sulla ne oli ilmeisesti vaihdettu.
 
Vs: Galant -00 jarrut narisee, miksi???

Kun auto on juuri katsastettu niin kai siinä olis huomattu nuo muut puutteet ja kun narina tulee vain jarruttaessa eikä esim. missään töyssyissä tai muissa... jarrupalat jätettiin vaihtamatta kun näyttivät olevan vielä kunnossa mutta kai sitä pitäis neki vaihtaa niin sais siihenki varmuuden..
 
Vs: Galant -00 jarrut narisee, miksi???

ihan vaan esimerkiksi niin ei ne leimalla kaikkea huomaa välttämättä.ja jos esim pallonivel narisee niin se ei katastusmiestä edes kiinnosta mikäli ei ole väljä nivel.(väljä ei edes narise)aikanaan isän melko uus lanceri paukutti kuopissa kuskinpuollta,ja parissakin katsastuksessa käskettiin kattoa mistä kolina tulee,kun otti hermoon ja halus äänen pois.vaan ei löytyny leimalla kolinaa/ väljää mistään .sitten jokusen vuoden myöhemmin ostin ite vastaavan lancerin missä sama vika,aikani taistelin ja tutkin ja syynkin lopulta löysin,tukivarren pusla ei ollu väljä mutta oli liukunu irti ja tukivarsi pikkasen pääs ottaa koriin,siitä pauke kuopissa loppujen lopuksi johtui. eli ei se katsastusinssikään kaikkee välttämättä löydä vaikka oikeen kysyisikin vikoja ;)
 
Vs: Galant -00 jarrut narisee, miksi???

Täällä sama homma, mulla myös galant -00. Kuskin puolelta edestä kuuluu selkeästi narinaa kevyesti jarruttaessa, loppuu kun kovemmin painaa. Ei kilise, kolise, pauku tai natise kuopissa eikä töissyissä, vaan narisee pelkästään jarruttaessa kevyesti oli alusta sitten millainen tai pyörät suorassa tai käännettynä. Jännä.
 
Vs: Galant -00 jarrut narisee, miksi???

ei tuu muuta mieleen kuin joku kuiva nivel(keula niiaa hivenen hölläs jarrutukses ) ,tai sit jarrupalat elää helläs jarrutukses.kovemmas jarrutukses liike "kitiseväs" osassa suurempi niin ei kitise/narise. ;)

vittumaisia nämä äänet varsinkin jos rupee ottaa hermoon.vaimon spacewagonis on kitissy kuskin puolen jarru jo vuoden päivät ja se ääni lähtee ainoastaan löysistä jarrupalojen asennus osista.(hieman pääsevät elämään paikassaan.

edit.tiä jumiva satula voi myös vinkunaa aiheuttaa pienis jarrutuksis,kovemmis ei enää
 
Vs: Galant -00 jarrut narisee, miksi???

Mulla oli kans narina etujarruissa ja KYLLÄ, se tulee jarruista. Mulla tuli vain kevyessä jarrutuksessa ja eteenpäin liikuttaessa.

Otin sitten satulan irti. Ensiksikkin oli liukutapit vaihtunut ristiin, eli ylempi alemman reiässä ja toisinpäin. Huomasin nyt kun tuossa toisaalla oli maininta, että pulttien kannoissa ja satulassa on kirjainmerkinnät.

Sitten siittä toisesta tapista puuttui se kumiholkki siittä päästä. Uusia kun ei ollut, niin tein sopivasta letkusta uudet.

Jarrupalat pyöräytin siäpuolelta ulos ja päinvastoin kun ei kerran pakilla narisseet. Nyt on vain se ihme peltiläpyskä kulumisenilmaisin siinä toisessa palassa ulkopuolella kun yleensähn ne on sisäpuolella. Sitten näytti vielä puuttuvan toinen kitinänestopelti, joten laitoin sen ainoan sinne sylinterin mäntien puolelle.

En tiedä mikä näistä auttoi, mutta narina loppui. suurin epäilys on nuo liukutappien värät paikat.
 
Vs: Galant -00 jarrut narisee, miksi???

Jahas.. Ja komento takasin.. Viikonhan nuo jarrut oli hiljaa ja taas narisee
 
Vs: Galant -00 jarrut narisee, miksi???

Mielenkiintoisia havaintoja tästä narinasta. Kun auto on seissyt yön ja lähtee liikkeelle, niin narina alkaa vasta hetken ajon jälkeen. Jos on paljon maantietä, niin voi päästä pitkällekkin, enenkuin se alkaa ja kaupungissa sitten ei pääsekkään niin kauas.

Keulaa käytin taas ylhäällä, tukivarresta nostaen, että alusta pysyisi kutakuinkin samassa asennossa kuin on renkaillaankin. Mistään ei löytynyt mitään väljyyksiä, mitä niitä nyt pääsi tutkimaan ja vääntelemään. Ja taas kun auton laski alas, oli narina hävinnyt pitemmäksi ajaksi. Yläpalloon yritin suihkia rasvaa, jos ois vaikka kuivana. Jostain syystä semmoinen epäilys, että ääni tulee ylätukivarresta, jossei se tule jarruista, mutta tämä on vain outo aavistus javoi olla täysin vääräkin.

Narinahan voisi tulla myös nivelistä tai puslista, koska tulee vain silloin kun jarruttaa niin kevyesti, että tuntee, kun jarrut ottavat hieman miten sattuu kiinni, ihan kuin jossain kohtaa jarrulevyä olisi kovempi kitka, tai levy olisi paksumpi, kierossa tms. ja keula tekee pientä ylös-alas liikettä luultavasti.

Narinaa ei tule moottorijarrutuksella. Ei narahda edes yhtä kertaa kun veto kääntyy jarrutukseksi ja keula painuu hieman alas.

jos keulaa painaa lokasuojasta alaspäin, kuuluu jostain vaimeaa nitinää, mutta ei likimainkaan niin kovaa kuin jarrutuksessa

Kävi jo mielessä, että alan tuosta toisesta GAlantista vaihtamaan osa kerrallaan tuohon keulaan, että löytyy se narisija.
 
Vs: Galant -00 jarrut narisee, miksi???

MVa~1 sanoi
Mielenkiintoisia havaintoja tästä narinasta. Kun auto on seissyt yön ja lähtee liikkeelle, niin narina alkaa vasta hetken ajon jälkeen. Jos on paljon maantietä, niin voi päästä pitkällekkin, enenkuin se alkaa ja kaupungissa sitten ei pääsekkään niin kauas.


Jotain lämpenemiseen liittyvää?
 
Vs: Galant -00 jarrut narisee, miksi???

Muistaakseni ex ea galantissa rupesi kanssa narisemaan etujarrut kevyessä jarrutuksessa, rivakammassa ei.
Oli niin häiritsevä ääni, että vaihdoin uudet etulevyt ja ääni katosi.
 
Takaisin
Ylös Bottom