Vs: Mitä puoluetta äänestät eduskuntavaaleissa
-Missä vaiheessa keskusta syytti kokoomusta vaalitappiostaan? Missasinko jotain?
Missasit. Radiohaastattelun (tulosten alkaessa tulla lopulliseksi, oliskohan ollut Radio Suomi) jossa tuota asiaa puitiin, en katsonut asiaa telkkarista. En nyt muista sanatarkasti, mutta varsin selkeästi kertoiltiin leimautumisesta kokoomuslaiseen politiikkaan (hallituskaudella) ja siinä kuulemma syy.
-Milloin sama puolue on kyennyt istumaan hallituksessa vaalikausi toisensa perään ilman, että kannatus välillä laskee ja joudutaan hakemaan vauhtia oppositiosta? RKP:tä ei lasketa, koska Sigrid af Hyrkendal & bättrefolk eivät tiedä muita puolueita olevan olemassakaan ja siksi äänestävät aina samoin.
En nyt ymmärrä mihin tämä kysymys liittyy, en kai väittänyt, ettei näin olisi? Puhuin ohjelmien vaihtelemisesta, jossa se ongelma on. Mihin tarvitaan monta puoluetta, kun niiden ohjelmat ja äänestyskäyttäytyminen tuntuvat enemmänkin vaihtuvan hallitus-oppositio aseman mukaan, kuin minkään muun (esim. sijoittuminen poliittisella kartalla)? Hyvänä esimerkkinä Vihreät ja ydinvoima tai Kokoomus ja maahanmuuttopolitiikka. Kiinassakin sentään on rehellisesti vain yksi puolue vallassa, ei tarvitse leikkiä.
-Onko Suomi nyt loppujen lopuksi niin huonossa jamassa? Suomen talouskasvu on tietääkseni ollut viimeisimmän laman (vai miksi tuota Lehman Brosin konkurssista lähtenyttä talouskriisiä nyt haluaakaan nimittää) jälkeen Euroopan nopeinta, että sikäli nykyinen hallitus on kyllä hoitanut hommansa ihan mallikkaasti. Keskustan kaksi suurinta virhettä olivat Lehtomäen jätevesidirektiivisekoilu ja Pekkarisen etanolinhuuruinen polttoainepolitiikka, ja nämä maksoivat varmasti sen 2-3% kannatusta.
Mielipidehän se tuokin. Suomi on varmasti hieno maa, jos satut olemaan nettosaajan roolissa. Jos sen sijaan tienaat itse rahasi, niin eipä se nyt niin hyvältä näytäkään: Euroopan kireimpiin kuuluvan verotuksen jälkeen maksat vähästä jäljelle jäävästä euroopan kalleimpia asuntoja, tontteja (irvokasta sinänsä, euroopan harvimmin asutetussa maassa), autoja, elintarvikkeita, energiaa, jne jne. Hyvin on hommat hoidettu niin, että erilaiset politiikkaan kietoutuneet tahot voivat valtiovallan suojeluksessa jatkaa valtiolta ylijääneen rahan pois keräämistä kartelleilla ja muilla suhmuroinneilla. Mm. elintarvikkeiden kustannusrakenteesta tehtiin tutkimus, jonka tulokset sitten sopivasti salattiin, kun kävikin ilmi, että tuottajat saavat koko ajan vähemmän ja vähemmän, vaikka hinnat kaupoissa jatkuvasti nousevat. Ja suuntahan on edelleen huonompaan: ALV, energiavero, tod. näk. kunnallisverot nousevat, pysyikö palkankorotus perässä? Ei tainnut. Mitä SINÄ silloin siis olet kostunut siitä talouskasvusta? Loputtomilla palkankorotuksillakaan ei pitkälle pötkitä (kilpailukyky), eli ongelma on NIMENOMAAN hallituksen toimissa. Itse en pidä tätä minään menestystarinana. Mailman talous nousee tai laskee riippumatta siitä onko täällä edes hallitusta tai ei. Kannattaa muistaa mm. paikallisten talousnerojen ”ei koske Suomea” lausahdukset (juuri ennen kuin peruukit roihahtivat täälläkin oikein kunnolla) ja miettiä sen jälkeen mikä heidän osuutensa talouden nousuihin tai laskuihin oikeasti on.
Kannattaa myös käydä joskus vaikkapa noissa muissa EU-maissa tsekkaamassa menoa. Siellä on monia sellaisia maita, jossa normaali palkansaajan ei tarvitse ajaa museo-autolla ja asua vanhan miltsin maksavassa 70-luvun kerrostaloluukussa. Eikä tarvitse mennä edes pitkälle. Suomen tilanteessa ei edes ole pahinta se jossa ollaan, vaan se johon ollaan kiihtyvällä tahdilla menossa, jos mikään ei muutu.
Vaalirahasta:
Kysymys ei todellakaan ole siitä lautakasasta. Kaikki minua kaiveleva on tutkittu ja vahvistettu asianomaisten itsensä, tai viranomaisten toimesta. Kysymys on RAY:n, nuorisosäätiön ja Keskustan poliitikkojen toimista. Aivan päivänselvä jääviysasia, josta normaali kansalainen olisi varmasti linnassa: Vanhanen päättämässä hallituksessa RAYn toiminnasta, sitten RAYssa, ja lopuksi vielä Nuorisosäätiössä Kaikkosen kanssa jakamassa rahaa takaisin Kepulle, jotta Kepu saa ääniä ja pääsee takaisin hallitukseen päättämään RAY:n asioista, jne. Muistetaan, että raha-automaattimonopolia perustellaan edelleenkin sen hyväntekeväisyystyöllä. Onko valtaapitävien rakenteiden pystyssäpitäminen hyväntekeväisyyttä, jonka vuoksi monopolia tulee ylläpitää? Minusta ei. Taulunostajat ovat yleensä liikkeellä omilla rahoillaan, paitsi tietenkin Suomessa, jossa taulukauppojen vastineeksi saa rakennusurakoita, sopivia kaavoituksia ja muuta kivaa, jolloin loppu kädessä yhteiskunta (lue: sinä) pääsee jälleen maksajan rooliin kartellihintoina. Ilman Suomessa rehottavaa laajaa rakenteellista korruptiota tuollaiset yksityiset tukijat olisivatkin ihan OK.
-Suomen kansahan on melko suurelta osin median vietävissä.
Näinhän se on. Jos esimerkiksi jätevesiasetus meni Lehtomäen piikkiin, niin se on jo hyvä esimerkki. Asetus tuli voimaan vuonna 2003, jolloin Lehtomäki ei ollut ministerinä. Ja asetusta on tietenkin valmisteltu jo ennen tätä ajankohtaa. Lehtomäen huonoksi onneksi asetuksen määräaika vaan sattui Lehtomäen ministerikaudelle.
Lopuksi: Jos kerran suurinpiirtein mikään "vanha" puolue ei kelpaa, ja perussuomalaiset ovat kuitenkin ok, niin miten ihmeessä nämä vaalit sitten muka menivät mielestäsi pieleen? Mikä olisi ollut hyvä tulos? Odotitko oikeasti persuille 40% äänisaalista vai mitä sitten?
Joku muu tämän "yhden puolueen viisikon" ulkopuolelta, esim. perussuomalaiset, suurimpana puolueena olisi riittänyt. Vaikka prosentinkin erolla. Ja tämä olisi ollut täysin mahdollisuuksien rajoissa, kuten tuloksesta nähdään. Nyt tulos on kuin kesken jätetty antibioottikuuri: periaatteessa hyvä, mutta kun annos oli liian pieni, sairaus ei parane, vaan uusiutuu ja mahdollisesti vielä pahempana. Nimenomaan vanhojen puoleiden politiikan suunnan olisi pitänyt muuttua vaalituloksen myötä. Nythän niin ei tule käymään, miksi esim. Kokoomus muuttaisi yhtään mitään, sehän mielestään voitti vaalit?